Att hålla koll på all mjukvara som ditt företag äger kan vara rätt knepigt. Även om du jobbar på ett litet företag är det vanligt att upp mot ett femtiotal mjukvarutjänster används dagligen. Det kan därför vara en utmaning att veta hur mycket ni i ditt företag spenderar på mjukvarutjänster, veta om ni betalar för tjänster som inte längre används och att veta vilka tjänster som endast enskilda anställda har tillgång till.

För att underlätta för er att ta itu med dessa utmaningar introducerar vi nu sektionen "Mjukvara" i Velory. I bilden nedan ser du en översikt på den nya funktionen och vi förklarar även hur den underlättar för ditt företag.

Mjukvara

Om du går in på översikten för Mjukvara kan du se en lista för alla mjukvarutjänster du spårar, samt en summering av kostnaderna för dem. Du hittar dit genom att gå in på Asset Management -> Mjukvara. Du kan klicka dig in på varje mjukvarutjänst för att hantera användare och planer för just den specifika tjänsten.

Från denna sida kan du även på ett enkelt och smidigt sätt lägga till en ny tjänst. Det gör du genom att klicka på "Registrera mjukvara" som du kan se precis vid rubriken.  När du har lagt till den nya tjänsten kan du fylla i information om exempelvis faktureringsplaner och även välja att lägga till de anställda som använder sig av tjänsten.

Användare

Under fliken "Användare" får du en översikt över alla anställda som använder tjänsten, samt vilken plan de använder. Du kan enkelt lägga till eller ta bort användare och uppdatera planen för varje person.

Planer

Under fliken "Planer" visas detaljer om de faktureringsplaner som är kopplade till produkten. Här kan du kan uppge detaljerad information, oavsett om du har en månatlig prenumeration, betalar genom en årlig fast kostnad eller någon annan typ av faktureringsplan. När du lagt till en plan kan du tilldela den till de anställda som använder planen.

Händelselogg

Alla ändringar du gör för varje mjukvarutjänst kommer registreras i loggen "Händelser". Här kan du se sådant som uppdaterade faktureringsplaner och om du har tagit bort eller lagt till en anställd.

Anställda

Under fliken "Anställda" som du ser i vänsterspalten i bilden nedan kan du nu även se en sektion för mjukvara. Du hittar dit genom att klicka dig in på Asset Management -> Anställda.

Tidigare har endast hårdvara varit synligt här under den anställdas profil, men nu kan du även se all mjukvara som den anställda använder. Du kan också enkelt lägga till eller ta bort tjänster för att hålla koll på vilka som faktiskt används.