Din budget anger hur mycket du får köpa för och under vilken tidsperiod du får nyttja hårdvaran innan du kan köpa ny inom specifika kategorier, som till exempel mobiltelefoner. I det fall du vill köpa en ny mobiltelefon innan avtalsperioden är slut finns det ett par saker att ta hänsyn till.

Företagets IT-policy avgör om du kan byta eller inte

För att kunna uppgradera en hårdvara i förtid eller byta enhet i förtid krävs det först och främst att ert företags IT-policy stödjer detta. Förutsatt att så är fallet kommer den nya enheten du köper att belasta din budget (och eventuellt överskjutande belopp rapporteras för löneavdrag till din arbetsgivare, läs mer om detta här). Under resterande avtalsperiod för din befintliga enhet så kommer även denna att belasta din budget vilket medför att du under en period kommer att ha "dubbel kostnad" som belastar din budget(dels din befintliga enhet och dels din nya).  

Vid finansiering av befintlig hårdvara krävs ett förtida avslut

Om din befintliga enhet är finansierad så krävs det att finansieringsavtalet antingen sägs upp (läs mer i vår guide: säga upp finansieringsavtal) eller att enheten tilldelas till en annan anställd. Detta är dock något som din arbetsgivare hanterar.